crobux.com is For Sale on Flippa!

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
  Print view

ClickBank - ukratko ;)
Author Message
Unread postPosted: 07 Mar 2010, 01:54 
Administrator

ClickBank je u biti preprodavač digitalnih proizvoda na internetu. Postoje dva načina za dobit s ClickBanka - prodaja svog proizvoda ili prodaja tuđeg proizvoda kao 'affiliate'. Ulaskom u ClickBank možete iskoristiti više od 110.000 aktivnih 'affiliate'-a za slobodno tržište i pronaći nove kupce. Vi odlučujete koje provizije želite ponuditi. ClickBank obrađuje sva praćenja, računovodstvo i isplate, uključujući i obrade kreditnih kartica i PayPal automatski. Affiliate-i su plačeni samo za stvarne prodaje, pa su vaši reklamni troškovi 100% učinkoviti.
Kao affiliate možete trgovati i promovirati više od 35,000 unikatnih digitalnih download proizvoda ili stranica s preplatom, i zaraditi čak 75% provizije po prodaji, uključujući mjesečne isplate na stranice s preplatom. U 2007. anketa je pokazala da 93% ClickBank affiliata je reklo da bi preporučili ClickBank drugima.
Danas je stanje malo drugačije:
5 razloga zašto ClickBank više nije što je bio...

1. veliki razlog: Ne može se pratiti klikovi nakon što potencijalni kupac klikne na moj link! Mogu se vidjeti koliko je CT klikovi otišlo na prodavačevu stranicu ali ne i što se dogodilo nakon toga...
Da li su skinuli software? da li je prodavač poslao follow up mail nakon što je trial istekao? Koliko je ljudi došlo s mojeg linka koji su stvarno skinuli software? To se ne zna. Yo sve čini tracking converziju dosta nemogučom.

2. veliki razlog: ne može se napraviti "deep link" na download stranicu, FAQ, testimonials itd. ClickBank link vodi do home pagea koji lići na svaki drugi software home page. Tu su izlistani sve stvari koje software ima zajedno s izjavama zadovoljnih kupaca (testimonials) ali nema direktnog linka za prodaju.
Znaći tu su suvišni klikovi da se dođe do proizvoda a to smanjuje prodaju.

3. Nema šanse da se može stupit u kontak s prodavačem. Svaki bi prodavač to trebao oimat sa svojim afilijatom, pa makar emailom gdje mogu postaviti pitanje. Šteta je da nema dobrih "sales" tekstova i grafika.

4. Treba se biti isplačen od 5 različitih ljudi da bi primili ček. Čak traže jednu prodaju s Visom i jednu s Mastercardom da bi bili isplačeni. Jasno mi je da je to zbog prevaranata ali to su mogli riješiti i drugačije.

5. Izgleda da nema šanse da kao afilijat primim mail kada napravim prodaju. Čini mi se da je tako jer sam prošao sva pravila i nisam nigdje to našao... ako griješim ispravite me.

Za sada još ne mislim krenut u deal s ClickBankom ali bi htio čuti vaša iskustva.

Profile  

Re: ClickBank - ukratko ;)
Unread postPosted: 22 Apr 2010, 18:20 
Junior

Sve stoji što si rekao, ali mislim da vrijedi radit s clickbankom ako imaš micro niche blog. Dakle ako ciljaš na keyworde koji imaju malu konkurenciju s recimo 2000 traženja na mjesec. I ako napraviš nekoliko takvih stranica i dodaš adsense i eto para. Dolje je jedan video od ženske na koju sam se preplatio jer je jako realna u svojim videima... uglavnom lova neće pasti s neba (osim ako ne dobijete na lotu :)) ako se ne pomučite malo.

Profile  

Hi,
Unread postPosted: 05 May 2010, 02:30 
Junior

^--^Thanks for sharing!!!!!!!!!

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC + 1 hour